Moss FK tapte mot KFUM Oslo

Etter to seiere av to mulige så langt i oppkjøring skulle Kællane til Oslo og Ekeberg for å bryne seg på topplaget i fra OBOS-ligaen KFUM Oslo.

Kampbildet ble som forventet fra start. Hjemmelaget KFUM Oslo hadde MYE ball hvor MFK lå dypt i 5-4-1 å forsvarte seg. Og Kællane forsvarte seg godt. Tross for at KFUM Oslo hadde et stort ballinnhav kom ikke hjemmelaget til de helt store sjansene. De få gangene hjemmelaget kom til skudd var Mathias Eriksen Ranmark våken og ryddet unna.

I det John Phillipe Koko og resten av MFK så ut til å ha god kontroll, så rotet nevnte Koko det på midten. Koko som spilte en glimrende kamp, spilte på seg et unødvendig brudd som bakerste mann på midten. Mot et så godt lag som KFUM Oslo blir en hardt straffet for slikt. KFUM kom 3 mot 1 og tilslutt var det Johannes Nunez som satt inn 1-0 til hjemmelaget.

Det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget på ny skulle få noe å juble for. Etter mye klabb, kebab og dårlig markeringspill av MFK kunne mossingen Aron Kiil Olsen øke til 2-0  for hjemmelaget. En ledelse som skulle stå seg til pause.

Etter hvilen ble kampen preget av mange bytter. Både Thomas Klemetserud Jakobsen og Momodou Lion Njie som var i MFK forrige sesong kom innpå i løpet av omgangen. Det samme gjorde Aksel Potur.

2. omgangen var ikke mye å rope hurra over. MFK forsvarte seg godt, men har fortsatt en del å gå på fremover i banen. MFKs første og største sjanse kom helt på tampen av kampen i det klokka nikket 90 minutter.

Tatt i betraktning til at personlige feil ødela for MFKs del var dette ikke så ille. For hvis vi ser det på det slik at KFUM Oslo var en kamp unna kvalikfinalen til Eliteserien. MFK på sin side kjempet i bunnen av PostNord-ligaen hele forrige sesong, da var ikke dette dårlig.

Bakover ser det bra ut, men det det mangler fortsatt en del fremover i banen. Heldivis er vi bare i februar og det er 2 måneder til seriestart.

Foto: Christian Thuesen

Spissen Bamba og resten av MFK måtte gå måløse av banen mot FKUM Oslo.

Kampfakta

KFUM Oslo – Moss FK 0-2 (0-2)
KFUM Arena, Oslo

Tilskuere
44

Mål
1-0: Nunez
2-0: Kill Olsen

Gult kort
Bamba

Moss FK XI 5-3-2
Ranmark – Andersen, Liban, Troudart, Andersen, L. Getz – K. Getz, Koko, Håpnes – Braga, Bamba

Benken
Rojas, Lowe, Sanneh, Klaussen, Gray, Schau