Moss FK slo Sprint-Jeløy

Det var knyttet stor spenning til lørdagens treningskamp mellom Moss Fotballklubb og Sprint-Jeløy. Våre naboer fra øya kommer som kjent fra en kruttsterk sesong hvor de vant 15 av 15 mulige kamper. Mange hadde tatt turen for å se byens to beste fotballag i aksjon på kunstgresset.

I solskinnet på Melløs var det MFK som fikk kampens første sjanse i det som ellers skulle bli en sjansefattig omgang. Nykommer Kabamba Tumba Kalabatama som går under navnet «Bamba» var frempå i starten omgang med et skudd som gikk i tverliggeren.

For utenom skuddet til «Bamba» var det en kamp mellom to lag som var gode til å forsvare seg. I midtforsvaret til MFK var det Stian Andersen som hadde kontroll og i motsatt side var Patrick Johnsen helt sjef for gutta fra øya.
I det som var en sjansefattig omgang var det ingenting å si på tenningsnivået til spillerne. Ikke overraskende var det Sprints kaptein og tidligere MFK-spiller Henrik Stokkebø som kom i fokus.

Mange hadde nok forventet den berømte saksa fra den nybakte pappaen, men prøvespiller for MFK Aboubacar Conde gikk hardt og tøft inn i en takling på midtbanekrigeren fra Kambo. Sprint-spillerne flokket seg rundt dommer og ville ha det røde kortet. Dommer Sebastian Vegstein Mikalsen nøyde seg kun med det gule, og Kråkevingens egen dommerekspert Hjælmen sa seg enig i at det så riktig ut.

Litt senere var Henrik Stokkebø og Stian Andersen i kamp om ballen ute ved sidelinja. Stokkebø vant innkastet, men Andersen ville ikke gi fra seg ballen med det første. Da ble det god kok på sidelinja, slik det skal være når det er lokaloppgjør.

I det en sjansefattig omgang nærmet seg slutten skulle MFK få hjelp av Sprint-Jeløy. En feilpasning fra en Sprint-spiller ble til en fin stikker til den nye spissen «Bamba». Assistentdommer vinket av «Bamba» for offside, men ble korrekt vinket ned av hoveddommer Mikalsen. Alene med Sprint-Jeløys keeper og MFK-supporter Odin Nordvåg fikk «Bamba» en enkel oppgave, og ga MFK ledelsen 1-0 til pause.

I pausen gjorde begge lag en hel haug av bytter. Nesten samtlige på Melløs jobbet febrilsk med å finne ut hvem de forskjellige på begge lag var. Tilslutt fant noen ut av det mens andre heller gikk i kiosken for påfyll på kaffen.

Etter en nokså lik start på den andre omgangen var det MFK som tok mer over utover i omgangen. Med et kvarter igjen på klokka gikk Vetle Hellestø i bakken. Dommer Mikalsen pekte på straffemerket. Et straffespark som så ut til å være av den billige sorten. Kråkevingens dommerekspert Hjælmen fikk ikke med seg situasjonen ettersom tidligere MFK-spiller René Elshaug blokkerte sikten.

Legenden og klubbkapteinen Thomas Klaussen var mannen som egentlig skulle ta straffen, men som den gentlemanen han er, så ga han straffen videre til portugisiske Claudio Braga. Fetteren til Bruno Fernandes gjorde ingen feil fra straffemerket og økte til 2-0 i solskinnet på kunstgresset.

En annen spiller som Kråkevingen og MFKs fotograf Christian Thuesen lot seg imponere av var juniorspiller Nicolay Schau som ved flere anledninger turte å gå på kassa. Unggutten gjorde seg også bemerket i internkampen sist helg hvor han scoret for både gult og hvitt lag.

På overtid etter litt klabb og billig kebab var det «Bamba» som kunne fastsette sluttresultatet til 3-0 med sin 2. scoring for dagen.

Foto: Christian Thuesen

Juniorspiller Nicolai Schau viste lovende takter sammen med blant annet tomålscorer «Bamba».

Kampfakta

Moss FK – Sprint-Jeløy 3-0 (1-0)
Melløs kunstgress

Tilskuere
561 pluss minus

Mål
1-0: Kabamba Tumba Kalabatama
2-0: Claudio Blanca
3-0: Kabamba Tumba Kalabatama

Gult kort
Aboubacar Conde, Moss FK
Leo Getz, Moss FK
Dr. Alban Ramadani, Sprint-Jeløy

Moss FK XI 4-3-3
Rojas – Sanneh, Bjørnhaug, Andersen, L. Getz – Conde, Koko, Hellestø – K. Getz, Blanca, Kalabatama

Resten av troppen
Marius Andresen, Liiban Abadid, Emmanuel Troudart, Samuel Gray, Musa Badjie Lowe, Nicolai Schau, Nicklas Lagesen og Thomas Klaussen

*Spillerne i kursiv er prøvespillere.

Sprint-Jeløys tropp
Odin Nordvåg, Marcus Ohlsson, Patrick Johnsen, Knut Simen Johannessen, Mads Dyrseth, Henrik Stokkebø, Erlend Kiani, Ervin Kozica, Eirik Kaldheim, Agron, Tim Reinback, Antonio Fosser, Sebastian Gruhle, Thomas Måleng, Simen Huseby, Håkon Kolsvik, Aleksander Braun Andresen, Dr Alban Ramadani, Isak Jenssen, Ole Martin Skagevang og Justin Knutsson

Kilde på Sprint-Jeløy: Moss Avis

Bildegalleri fra kampen – Alle foto Christian Thuesen ©