– Den største forskjellen er energien i og rundt laget

Foto: Christian Thuesen

Han var på ny på Melløs før forrige sesong etter overgangen fra Vidar. Etter et vanskelig 2020 er Thomas Klemetsen Jakobsen bestemt på å vise hva som bor i han. Vi har tatt en liten prat den sindige rogalendingen med fotballstrømpene over knærne.

Først litt kjapt. Fortell litt om deg selv. Hvem er egentlig Thomas Klemetsen Jakobsen?
– Jeg er 21 år, blir 22 og kommer fra Stavanger, Norges fineste by. Det som beskriver meg best er konkurranseinstinkt, det gjør ikke noe om det er seriekamp eller kortspill med familien. Alt skal vinnes til enhver pris. Jeg kommer fra en idrettsfamilie, så konkurranse ligger i blodet. Ellers er jeg en rolig og avslappet type.


Hvem var ditt forbilde(r) i oppveksten på fotballbanen?
– I mine yngre dager spilte jeg sentral midtbane, og som stor Chelsea-supporter var Frank Lampard en av mine store helter på fotballbanen. Men mine forbilder er uten tvil mamma og pappa, de har lært meg det å ville vinne, men også hvordan jeg skal lykkes i livet. De er heltene i mine øyne.


Før du meldte overgang til Vidar i 2019 har du gått i gradene i Randaberg og for det meste i Viking. Hvordan var din tid i Viking og hva er ditt beste minne fra tiden i Viking?
– Ja, startet karrieren i Randaberg, men turen gikk rask til Viking, og det er en avgjørelse jeg ikke angrer ett sekund på. De årene jeg spilte i Viking var helt fantastiske. Med Thomas Pereira som trener lærte jeg utrolig mye på banen, men også utfor banen. Det har formet meg til den spilleren jeg er i dag.

Beste minne fra Viking er uten tvil spillergruppa. Det samholdet vi hadde som en gruppe, vinnerkulturen og minnene jeg har fra den tiden der kommer jeg aldri til å glemme. Jeg var heldig som fikk spille med mange utrolig gode spillere, som kommer til å prege fotball Norge i mange år.


Som nevnt gikk ferden videre til Vidar og Lassa Stadion. 12 mål på 26 kamper for et lag som rykket ned. Hvordan vil du beskrive din sesong i 2019?
Veldig utfordrende sesong hvor mye ikke gikk vår vei. Det var uvandt å komme fra Viking hvor du fikk mye sjanser og mange ballberøringer i løpet av en kamp, til å kun å få 1-2 sjanser i kampen hvis jeg var heldig. Sesongen 2019 var helt klart mislykka når nedrykket var et faktum.


Husker du at du sto å pratet med noen av oss etter kampen på Melløs den sesongen?
Det kan jeg ikke huske nei, hehe. Jeg irriterte dere sikkert med vilje, eller så var vi sikkert uenige om dommeren skulle blåst straffe, som jeg den dag i dag fortsatt mener er straffe.


Du kom til Moss før 2020-sesongen. En sesong som ble veldig annerledes enn hva en hadde forestilt seg. Hvilken forventninger hadde du til Moss FK?
Jeg forventa å komme til en storklubb hvor jeg skulle utvikle meg som spiller og kjenne på det å flytte hjemmefra og bo alene. Forventningen mine var store og jeg visste jeg hadde mye å bidra med. Marjio hadde stor tro på meg og det var noe som var veldig viktig.
Men så hadde jeg problemer med kneet som jeg fikk siste seriekamp 2019. Dette var en skade som ikke ble tatt nok på alvor, og lysten til å spille ble større en smertene. Det endte med en operasjon som påvirka sesongen veldig for min del.

Det tok sin tid før vi kom i gang i 2020, men sommeren kom og vi var i gang. Moss FK var et lag som slet både på og utenfor banen. Du som angriper fikk ikke stort å jobbe med og ble løpende mye i mellom å jage. Hvordan var det å stå i det?
Sånn er fotballen av og til. Det er selvfølgelig ikke noe gøy, men det handler om å jobbe hardt nok slik at det ikke skjer igjen.


Et bedritent 2020 er lagt bak oss. Det tok litt i år også, men nå er vi gang. Det kan se ut som at du vil få en litt annen rolle og posisjon på banen i år ute til venstre. Samtidig kan det se ut som Thomas Klemetsen Jakobsen som er klar for å slå nedenifra og opp. Hva kan mossingene glede seg til i år?
Det stemmer at det blir en litt annerledes rolle, men det er noe som passer meg bra. Jeg liker å ha ballen i bena og kunne angripe derfra. Jeg er helt klart motivert til å vise hva jeg står for, og mossingene kan glede seg til mye fint angrepsspill, og mange fantastiske mål fra laget


Og hva mener du er den største forskjell på Moss FK i 2020 og 2021?
Den største forskjellen er energien i og rundt laget. Motivasjonen er på topp og alle er klare til å gjøre alt som skal til for å vinne hver eneste kamp. Vi kommer alle til å legge igjen alt vi har på banen.


Før vi runder av. Hvilken oppfordring har du til mossingene før årets sesong?
Jeg oppfordre alle til å komme på stadion hver eneste kamp. Glemme alle opplevelsene fra sesongen i fjor. For i år blir det et helt annet Moss FK som entrer banen. Vi skal gjøre alt vi kan for dere og håper dere gjør alt dere kan for oss.

Foto: Christian Thuesen