Kan feire nasjonaldagen på kvalikplass

Hovedtrener Thomas Myhre overrasket mange da han i bortekampen mot Hødd forrige runde startet med tre midtstoppere. Hjemme mot Åsane på selveste 16. mai var MFK tilbake i sin kjent 4-3-3 formasjon.

Det første minuttene var preget av mye rot og rør helt til MFK vant ballen høyt inne på Åsanes banehalvdel. Anas Farah spilte til Claudio Braga som fint spilte igjennom Noah Alexandersson. Bare en god redning fra Åsanes sisteskanse Idar Lysgård sto i veien for en drømmestart på 16. mai oppgjøret på Melløs.

Ti minutter senere var det Marius Andresen som forserte fremover før han spilte ballen videre til Noah Alexandersson som hadde kommet over på MFK sin venstre side. Svensken var uheldig og sklei i det han skjøt. Likevel måtte Idar Lysgård ut i full strekk og fikk avverget en MFK ledelse.

Etter 26 minutter spilte Alexander Håpnes opp til Claudio Braga som med et elegant touch bare vektet ballen fint igjennom til en Anas Farah som kom i full fart. Avslutningen ble i det svakeste laget rett på Idar Lysgård, og det sto utrolig nok fortsatt 0-0.

Gjestene fra Bergen var ikke ufarlige de heller. Ola Heltne-Nilsen fikk gå lenge før han spilte videre til Emil Sildnes som fikk sendt i vei en avslutning via Marius Andresen slik at ballen fikk en retningsforandring, men Mathias Eriksen Ranmark bakerst hos MFK var lynrask oppe med venstrefoten og fikk reddet skuddet. Strålende redning og lagene gikk til pause på stillinga 0-0.

Etter pause var det gjesten som kom best i gang. Mame Mor Ndiaye var bare centimetere unna å sende i Åsane i ledelsen rett etter avspark i 2. omgang.

Men så våknet MFK og Aksel Baran Potur. Etter en strålende gjenvinning inne på egen banehalvdel satt midtbanespilleren fart å dro av flere Åsane-spillere som ikke klarte å holde trutt med Potur. I det han kom til Åsanes 16-meter fant han høyreback Marius Andresen som hadde kommet på et løp fra sin backposisjon.

Høyrebacken satt fart inn i boksen og sendte i vei et innlegg som via Ola Heltne-Nilsen endte opp i eget nett. MFK opp i ledelsen 1-0 etter 49 minutter! Da tok det helt av på Melløs hvor Alexander Håpnes nesten eksploderte av glede da han jublet foran Kråkevingen.

Det skulle ikke ta lang tid før Aksel Baran Potur sendte en strålende langpasning i bakrom hvor Claudio Braga løp seg fri fra Sindre Austevoll, men igjen var Idar Lysgårrd den som hindret MFK scoring på Melløs.

Kampen bølget litt frem og tilbake uten spesielt finspill. Enklere var det heller ikke at dagens hoveddommer gjorde sitt for å ødelegge alt flyt med å blåse i stykker kampen. Åsane på sin side jaket utligning og etter 70 minutter var Åsane veldig nære scoring med heading i tverrliggeren.

Like før slutt nærmere bestemt 87 minutter fikk Anas Farah en ny mulighet til å score sin første for sesongen, men angriperen klarte ikke å stokke beina sine og avslutningen gikk til side for målet til Idar Lysgård.

Åsane kastet alle mann i angrep mot slutten av kampen inkludert Idar Lysgård hadde Mathias Eriksen Ranmark få problemer med å plukke det som måtte komme fra Åsane. Hoveddommer så til slutt ned på klokka og blåste av kampen og Alexander Håpnes & MFK kunne slippe jubelen løs!

MFK har til nå spilt 5 kamper mot Åsane i sin snart 117 år gamle historie. Fasit etter tirsdagens kamp er 5-0-0.

MFK tok sin tredje strake hjemmeseier på Melløs og kan feire 17. mai på kvalifiseringsplass til Eliteserien. Fasiten etter 8 runder er 3-4-1 og allerede søndag er det nye muligheter for Anas Farah & MFK for å ta sin første borteseier for sesongen mot KFUM Oslo.

Kampfakta

OBOS-ligaen 8. runde
Moss FK – Åsane 1-0(0-0)

Melløs, Moss

Tilskuere
1642

Mål
1-0: Ola Heltne-Nilsen, selvmål

Gult kort
Marius Andresen, Moss FK
Kristian Strande, Moss FK
Claudio Braga, Moss FK
Ole Kallevåg, Åsane

Moss FK XI 4-3-3
Ranmark – Andresen, Strande, Kukleci, Hoffmann – Potur(Haugli), Kaya, Håpnes – Alexandersson(Askar), Claudio Braga(Pedersen), Farah