– Jeg har skumle planer om å score noen mål

Sebastian Pedersen er endelig tilbake etter skaden han pådro seg hjemme mot Bærum i starten av juli. Nå lover måltyen fra Hamar skumle for høsten foran mål.

Hvem er denne Sebastian Pedersen med draktnummer 19 på ryggen?
– Jeg er en relativt rolig 22-åring fra Hamar.

Tross for din unge alder, så har fått noen klubber på baken allerede. Du har allerede fått kjent på Eliteserien. Kan du fortelle litt om tiden du hadde i Stabæk og Strømsgodset? (Vi liker å sikte høyt)
– Tidene i Stabæk og Strømsgodset var absolutt fine de, fine folk i og rundt klubbene og to profesjonelle klubber. Mye dramatikk ble det og med tanke på nedrykkskamp i begge klubber, men det er to klubber som vil tilbake til toppen som de var i for noen år siden.

Etterhvert ble det preget av utlån til andre klubber i Strømsgodset og kanskje litt for lite stabilitet og litt for mye usikkerhet i hverdagen.

Både Stabæk og Strømsgodset er kjent for ha å gode supportere. Hvor vil du sette Kråkevingen opp mot Godsetunionen og Stabæk Support?
– Eneste forskjellen på Stabæk support, Unionen og kråkevingen er vel at de to naturligvis har litt større antall medlemmer ettersom disse to klubbene spiller i Eliteserien i mens vi er i PostNord-ligaen.

Når det gjelder trøkk, støtte og engasjement så står ikke Kråkevingen tilbake for noen av de.

Sist sesong ble veldig amputeret. Du var både innom Ham Kam og Notodden. Hvordan var 2020 sesongen for Sebastian Pedersen?
– Rekdal er en trener som vet akkurat hva han vil og hva han må gjøre for å få det til. Veldig rutinert og egentlig en ganske rolig type, både i treningshverdagen og utenfor banen.

Hvordan var det å ha Kjetil Rekdal som trener? Var det mye pærebrus i garderoben?
– Han sier selvfølgelig ifra hvis han ser noe han ikke liker, men han har alltids en morsom kommentar på lur.

Du startet sesong forrykende. Det ble 5 mål på 5 kamper før du måtte byttes ut med skade hjemme mot Bærum. Er det ikke deilig som spiss at avslutningene sitter?
– Alltid veldig deilig når ting sitter. Hjelper jo veldig på selvtilliten, som er det viktigste man kan ha som både spiss og fotballspiller, da går som regel ting av seg selv.

Som nevnt har du vært ute med skade en siden hjemmekampen mot Bærum. Hvordan takler man en slik skade når en i siget?
– Det er selvfølgelig fryktelig irriterende og tungt å få en skade når ting går bra, og man er i fin flyt. En får ikke gjort så mye med det, så man prøver jo bare å glemme det litt og tenke på andre ting.

Heldigvis var det fint vær så fikk jobbet med fargen, hehe.

Hvordan kjennes armen?
– Armen kjennes fin ut. Det hjelper veldig å få teipet den, så den sitter ordentlig på plass. Da blir den mer stabil, og jeg føler meg mer trygg på den.

Hjemme mot Kvik Halden fikk vi endelig se spillesugen Pedersen igjen. Kan vi forvente oss at du starter borte mot Kongsvinger?
– Det kan hende det kommer litt for tidlig ettersom dette er min første fulle treningsuke på snart 6 uker, men man vet jo aldri, starter jeg så sier jeg ikke nei takk.

Det kommer en helg haug med mossinger til Kongsvinger søndag. Hvordan skal vi ta rotta på Kongsvinger slik at de tilreisende får en hyggelig tur hjem til Moss?
– Det skal vi gjøre ved å legge en god slagplan. Vi vet hva vi kan straffe dem på, men mye handler rett og slett om å vise vilje, og løpe så vi må krabbe hjem igjen.

Rett og slett krige utpå der samtidig som vi må tørre å spille med lave skuldre, og slippe oss løs.

Og med støtten fra dere så bør det aldri være noe problem med tenning og vilje.

Hva betyr det å ha endelig ha supportere med seg også på bortebane?
– Det betyr alt for laget! Man kjenner på det å ha støtte i ryggen selv om vi er på bortebane. Dette gjør også at man får en ekstra boost, og kanskje tar de ekstra meterne som må til for å vinne kampen.

Det blir selvfølgelig også ekstra deilig når man vinner, og vi kan feire med dere!

Er det en revansjelysten gjeng som drar til Kongsvinger?
– Det er det så absolutt, resultater og prestasjoner har dessverre ikke vært der vi vil det skal være. Gutta jobber på hver dag for å endre på dette. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å revansjere oss.

Hvem på laget er det som bidrar mest til botkassa?
– Det er jeg litt usikker på, frykter jo at jeg er oppi der. Har relativt lite kontroll på botkassen men kan se for meg at Addo, Mo og Klemetsrud også er glad i å bidra der.

Nå som Noah Alexandersson har ankommet klubben. Er det du eller Noah som bruker mest energi på håret?
– Vanskelig å si. Han kommer som regel til trening med ferdig fikset hår. Må kanskje si meg på grunn av at jeg har litt lengre hår. Heldigvis skal jeg straks klippe meg litt så da blir det fort Noah.

Allerede neste uke er det ny hjemmekamp mot Brattvåg. Et ugunstig tidspunk til å være en ukedag. Oppfordrer du folk til å stikke fra jobben litt tidligere?
– Absolutt! Tidligere prestasjoner og resultater på hjemmebane taler kanskje imot, men det kommer til å være ett heltent hjemmelag som skal ofre alt for å endelig ta en trepoenger på hjemmebane.

I tillegg så har jeg skumle planer om å score noen mål igjen!

Foto: Christian Thuesen

Sebastian Pedersen er tilbake etter skade og har store planer forran mål fremover.