Hederlig tap mot Asker

Etter to strake seiere mot et Alta-lag med en mann mer i over en en time, og mot tabelljumbo Senja skulle MFK få bryne seg på topplaget Asker lørdag ettermiddag.

Det var hjemmelaget som tok tak i kampen fra start på Føyka, men det var MFK som fikk den første målsjansen ved Noah Alexandersson. Etter litt klabb og babb fikk svensken avslutte av 6-7 meter, men Vegard Pedersen i Asker-buret fikk avverget.

Allerede etter 7 minutter lå den første ballen i nettet for Asker, men målet ble korrekt avblåst for offside.

Den neste store målsjansen kom etter et hjørnespark. Didrik Sereba ruvet høyest inne i boksen å fikk headet mot mål. Heldigvis for MFK sin del sto Leo Getz på streken og fikk avverget scoring.

Hjemmelaget skulle få sin scoring. Obilor Okeke satt fart og fintet kompisen Momodou Lion Njie på rompa før han dro sin inn i boksen. Den lynraske kantspilleren fikk sendt i vei et skudd som Daniel Rojas avverget, men på returen dukket Sindre Mauritz-Hansen opp å satte inn 1-0 til Asker. Da var det spilt 16 minutter i Asker.

Dette var første gang etter trenerbyttet at MFK har havnet under, og det var nok en god del som var spente på hvordan våre helter skulle reagere.

MFK responderte bra å jobbet seg inn i kampen. Spillet ble flyttet mer over på Askers banehalvdel hvor både Endreas Tesfai og Jørgen Solvang Nilsen fikk testet sine skuddføtter uten å sette Askers keeper helt på de store prøvene.

Etter halvtimen skulle endelig MFK finne sin åpning. Som mot Brattvåg hjemme var det Momodou Lion Njie som slo en høy ball opp i Askers boks. Der hadde Walid Idrissi lurt seg unna Askers midtstopper Aaron Lee Jones. Spissen dempet ballen elegant på brystet før han enkelt satt inn 1-1 på Føyka.

Nevnte Lee Jones var lite fornøyd dommeren etter scoringen, men vet du hva? Det er ikke Walid Idrissi sin feil at du har ræva spent, og ikke kan hoppe. Mitt forslag til deg: Start med å hinke i trapper. Kanskje spensten blir bedre fremover.

Etter pause skulle det ikke lang tid før ballen på ny skulle ligge i nettet for Asker. Didrik Sereba og Asker straffet MFK etter en kontring. Spissen gjorde alt rett da han vendte av Stian Andersen og satte inn 2-1 for Asker etter 50 minutter spilt på Føyka.

Men det er Asker som er nærmest ny scoring etter Serebas scroing, men denne gangen mot eget mål. Willy Sanneh forsøkte å finne Idrissi på bakerste stolpen, men Harald Hauso kastet seg foran å blokkerte. Ballen gikk mot eget mål, men en strålende reaksjonsredning av Vegard Pedersen i Asker mål hindret utligning på Føyka.

Nære var også Momodou Lion Njie etter hjørnespark fra Leo Getz, men heading gikk like utenfor Asker målet.

Noah Alexandersson skulle også få sin mulighet på et frispark på 17-18 meter rett foran mål. Svensken sendte i vei et godt skudd, men nok en gang var Vegard Pedersen frempå med en strålende redning via tverliggeren og ut til corner.

På overtid fikk MFK frispark inne på Askers banehalvdel. Frisparket ble slått inn mot bakerste stolpe, men keeper Vegard Pedersen fikk bokset unna. Dermed vant Asker 2-1 i en tett og jevn på kamp i Asker.

Med MFK-briller hadde vi fortjent med oss et poeng fra Føyka. Kællane kjempet til helt inn og ga Asker en god kamp. Heldigvis for oss gikk også resultatene med oss i de andre kampene.

Stian Andersen ble liggende nede etter duellen og ble båret ut på båret. Etter å ha blitt kjørt vekk i ambulanse og undersøkt viser det seg ikke å være noe brudd. Bare stivhet i hofta og ryggen, og skal ta ultralyd for undersøke status på det muskulære rundt.

Foto: Christian Thuesen

Walid Idrissi har scoret i 5 av de siste 6 kampene i PostNord-Ligaen.

Kampfakta

Asker – Moss FK
Føyka, Asker

Tilskuere
406

Mål
1-0: Sindre Mauritz-Hansen
1-1: Walid Idrissi
2-1: Didrik Sereba

Moss FK XI 5-2-2-1
Rojas – Sanneh, Njie (Bam Carlos), Troudart, Andersen, Getz – Solvang Nilsen, Tesfai (U. Pedersen) – Alexandersson, Klemetsen Jakobsen – Idrissi