Før kampen: Raufoss – Moss FK

Moss Fotballklubb reiser til Toten søndag ettermiddag for å møte Magnus Fagernes og Raufoss i det som er siste seriekamp før landslagspausen.

Raufoss har brukt sommeren godt

Et av mange spørsmålstegn denne sesongen har vært Raufoss. Etter at Christian Johnsen forlot klubben etter forrige sesong har mange vært usikre på det som skulle skje på Toten i år. I vårsesongen hang man litt i tauene og lite hjalp det da to sentrale spillere i Trygve Løberg og Arnor Gudjonsson trappet ned for å satse på studier. Samtidig har Christian Johnsen hentet Håkon Hammer og Erik Frøysa til AaFK.

Men på Raufoss har dem brukt sommeren godt. Inn har Oscar Jansson kommet på lån fra FFK, Ryan Lee Nelson fra Gjøvik og Eduards Emsis og James Ampofo har kommer fra fotball på kontinentet i Hellas og Albania.

På deadline day hentet de Adrian Hansen fra Mjøndalen på en kontrakt ut sesongen. Hansen har vært med å tape for MFK to ganger tidligere i sesongen. Kanskje dette blir den tredje gangen.

Resultatene etter ferien har vært gode. Opprykkjagende Kongsvinger ble slått 1-3 borte på Gjemselund hvor Magnus Fagernes scoret et av målene, og man har knust Sogndal 3-0 på Nammo stadion. Riktignok har det blitt to tap. Det ene hjemme mot Jerv og nå sist borte mot Åsane. Likevel er 4 seiere av 6 mulige en sterk prestasjon av et lag som mange var usikre på før sesongen og før høstsesongen ble sparka i gang.

Foto: Christian Thuesen
Kællane jakter sin andre borteseier for sesongen

MFK har kun vunnet en kamp på fremmed kunstgress denne sesongen. Den kom mot Mjøndalen 1. juli på Consto Arena. Siden den gangen har man tapt to kamper på bortebane i Rogaland mot Sandnes Ulf og Bryne etter ferien.

Etter at Mjøndalen ble slått med sifferne 4-1 for to uker siden ble det tungt på Melløs mandag kveld. KBK hadde få problemer med å slå MFK på Melløs hvor Kællane har vært vanskelig å møte denne sesongen.

På siste dag av overgangsvinduet var det aktivitet på Melløs. Først var det Lucas Kubr som ble lånt inn fra Bodø/Glimt før Bo Haugland ble hentet fra Frigg og tar over draktnummer 10 fra Lorrent Callaku. Et draktnummer som forplikter i MFK. Ikke noe press herfra altså. Callaku som aldri ble noen hit terminerte sin kontrakt med MFK sent mandag kveld. Det åpnet opp for Mohammed Iddriss som ble signert etter å ha vært på prøvespill siden starten av juni.

I tillegg til at Callaku har forsvunnet ut dørene på Melløs har Bamba og Amin Askar forlatt MFK denne sommeren. Sander Wold har dratt på lån til Sprint-Jeløy. Torsdag ble det klart at Leo Getz fulgte etter Wold på et lån som strekker seg ut sesongen.

Back to basic

I de siste episodene av VingenPod har det vært snakk om at man ønsker at Kællane går litt back to basic og slepper seg litt mer løs. I tillegg er Ian Hoffmann tilbake etter par kamper på sidelinja og Kristian Strande er tilbake etter å sonet karantene mot KBK.

Det blir spennende å se hva trenerteamet velger å gjøre inn mot denne kampen. Kan det være duket for at Lucas Kubr får sin debut fra start allerede mot Raufoss eller det er litt for tidlig? Kan Ian Hoffmann ta plass på høyrebacken å henvise Marius Andresen til benken etter par svake kamper? Det gjenstår å se på søndag. Thomas Myhre har i alle fall flere alternativer å velge mellom lengre frem i banen også. Nysigneringen Bo Haugland er midtbanespiller med offensive kvaliteter som ser ut til å være tiltenkt en rolle i angrep.

Samtidig nærmer Vetle Hellestø seg sakte men sikkert kampform. Michael Singh fikk også sine første minutter etter å ha være ute med skade hele sin MFK-karriere.

Foto: Christian Thuesen
Mossinger på tur til Toten

Historisk sett har Raufoss på bortebane vært en arena der mossinger har blitt behandlet dårlig. I 2006 ble man spilla på to forskjellige steder på den gamle stadion. I 2015 ble man plassert i skråning som var umulig å stå i selv for unge og spreke mennesker.

Dette medførte til at de tilreisende fra Moss samla fant seg et sted de kunne stå til vertenes store fortvilelse. At voksne mennesker står og skriker uskyldige barn i ansiktet hører ikke hjemme noe sted. Vi håper derfor at etter et par år i OBOS-ligaen har blitt bedre på dette område.

Supporterbussen ble dessverre avbestilt grunnet for få påmeldte, men det er likevel meldt om at mange vil kjøre oppover i privatbiler.

Dersom du ikke har mulighet til å dra oppover ble kampen vist på storskjerm på Rompuben. Avpsark på Nammo stadion er 15.00.

Raufoss – Moss FK
3/9 – 15.00
Nammo stadion

Foto: Christian Thuesen