Før kampen: Odd 2 – Moss FK

Det å møte rekruttlag er aldri vært spesielt sexy. Moss Fotballklubb er kanskje det eneste laget utenfor Telemark som har møtt Odd, Odd 2 og Odd 3. Mandag skal Martin Reier og Odd 2 slåes på Skagerak Arena.

Rekruttlaget til Odd ligger plassert midt på tabellen med sine 11 poeng før denne runden. I 2. serierunde knuste de MFKs motstander fra forrige runde Strømmen hele 5-1.

Mye av æren for at Odd 2 har gjort det så bra denne sesongen skal nok Abel Stensrud ha. Etter en god sesong med Skeid forrige sesong med 22 mål på 25 kamper og opprykk til OBOS-ligaen gikk veien videre til Skien for Stensrud.

I våres har det blitt 8 scoringer på 6 kamper for PostNord-ligaens toppscorer forrige sesong. I Eliteserien har det blitt 1 scoring på 8 kamper. Fleste av dem som innbytter.

Ettersom det er sommerferie og landslagspause for Eliteserieklubbene er det en del spørsmålstegn rundt hva vi kan forvente av Odds rekrutter mandag. Uansett skal rekruttlag slåes om en har ambisjoner i denne divisjonen.

Odd 2 har tidligere vært ledet av mossingen Martin Reier. Reier gikk i gradene i MFK før tok turen til Strømmen og Eidsvold Turn. I 2011 vendte tilbake til Melløs og MFK. Reier var kjent som en teknisk god spiller med bra kondisjon. I vår sesongen 2011 var han lagets toppscorer med 4 mål fra sin venstrebackrolle.

Det ble med en sesong i MFK før turen gikk videre til Follo. Der spilte han frem til 2014 før han la skoene på hylla og gikk inn klubben som trener. Reier har vært i Odds trenerteam siden januar 2017.

Tilbake til MFK og deres historie med 2. lag. Etter nedrykket fra daværende Adeccoligaen i 2010 har vi siden 2011 15-6-11 mot 2. lag. Det er kun i 2019 vi ikke hadde et 2. lag i serien. Da har jeg ikke tatt med 3. laget til Odd som vi møtte i Norsk Tipping-ligaen tilbake i 2017.

Dette er ganske jevne tall med en liten margin i pluss med antall seire. Hvis vi ser tilbake på et par av disse poengtapene har vi møtt nesten rene juniorlag til tider. Molde 2 hjemme Sankthansaften i 2013 og Vålerenga 2 var kamper MFK skulle ha vunnet. Dette var så og si rene juniorlag. Bunnpunktet kom i fjor høst da MFK røk på en dødball borte mot guttelaget til Vålerenga i sesongens siste seriekamp.

For Kællane sin del gjelder det å gjøre jobben mandag. Unngå unødvendige suspensjoner eller skader. Uavhengig av hvordan Odd 2 stiller mandag skal det være 3 poeng på Skagerak.

Toppscorer «Bamba» er et kort unna suspensjon. Det samme er midtbanekrigeren Phillipe Koko. Sistnevnte har vært ekstremt god etter han kom inn i laget hjemme mot Ullern og legger ned utallige mange meter bak seg i hver kamp. Selv kampen neste helg blir viktig kan en ikke slippe seg ned slik at en går på en blemme.

Michael Singh, Sebastian Pedersen og Thomas Klaussen er uaktuelle. Formspiller Aksel Baran Potur fikk seg en strekk på lørdagens trening og må stå over kampen i Skien.

Sist runde hjemme mot Strømmen viste Kællane nok en gang fantastisk vilje og innsats da de snudde kampen til 2-1 etter pause. Det blir spennende å se om Thomas Myhre og trenerteamet vil ta hensyn til kampen som kommer neste helg eller kjører på med sitt sterkeste mannskap. Svaret får vi mandag ettermiddag.

Kråkevingen har satt opp buss til Skien. Det er fortsatt ledige plasser. Mer info finner du her.

Avspark på Skagerak Arena er mandag 6. juni kl 16.00. Kampens streames hos Moss Avis og Direketesport om du ikke har muligheten til å ta turen selv.

Foto: Christian Thuesen