Før kampen: Moss FK – Vard Haugesund

Det er klart for årets siste hjemmekamp i PostNord-ligaen. På motsatt banehalvdel finner vi nedrykkstruede Vard Haugesund.

Nest sist kamp for sesongen er mot Vard Haugesund hjemme på Melløs. Sesongens første bortekamp var i Haugesund mot nettopp Vard Haugesund. Den gangen var det Marius Andresen og Bamba x2 som scoret målene da MFK vant 1-3.

Lørdagens gjester har denne sesongen prestert langt under det en hadde forventet før sesongen. I Kråkevingens tabelltips ble Vard plassert på en 5. plass av Filip André Kristiansen. Før oppgjøret på Melløs ligger gjestene 10. plass med 23 poeng med 3 poeng ned til Notodden som ligger under streken. Det som taler for Vard her, er en langt bedre målforskjell enn hva Notodden har. En annen faktor som spiller inn er at Vard er ferdigspilt for sesong etter kampen på Melløs ettersom at de egentlig skulle ha møtt Øygarden i siste runde, men de gikk som nevnt mange ganger før konkurs tidligere i sesongen.

På denne siden av sommerferien har laget fra Haugesund til gode å tape mer enn to kamper mot og det mot topplagene Fløy og nå sist Arendal, men riktignok har de bare vunnet én kamp i høst og det var hjemme mot Staal Jørpeland i slutten av august.

Av spillere vi må se opp for er rutinerte Roy André Miljeteig og Robert Kling. To spillere som har kvaliteter og masser av erfaring. Førstnevnte er kaptein og har scoret 10 mål fra sin midtbaneposisjon i år. En annen spiller som en må se opp for er Sixten Dalen Jensen som har flere sesonger bak seg i Sogndal og Bryne. Spanjolen Simon Dominquez er ny inn dørene på Haugesund stadion i sommer og har vært viktig for Vard i høst.

Forrige runde fikk MFK med seg 1 poeng med hjem fra Egersund. Etter å ha kommet 2-1 rett etter pause utlignet Noah Alexandersson til 2-2 i 2. omgang. Noe som gjør at MFK fortsatt leder avdelingen med 5 scorede mål enn Arendal.

Topp mot bunn. Det har det vært mange ganger denne sesongen for MFK. Senest sist hjemmekamp mot Staal Jørpeland da Claudio Braga til slutt ble matchvinner. Hvordan kampbildet på lørdag blir vites ikke, men en skal ikke se bort ifra det fort kan bli en tøff kamp.

At Claudio Braga har vært viktig denne høsten har viktig denne høsten er det ingen tvil om. Borte mot Egersund ble det ingen mål da avslutningene fra portugiseren gikk stolpe ut istedenfor stolpe inn. Mot Vard må disse avslutningene sitte innenfor stengene.

Midtstopper Stian Andersen fikk seg en trøkk på trening før kampen mot Staal Jørpeland er fortsatt utilgjengelig. Madhu som har vært ute med sykdom er tilbake til denne kampen. Emmanuel Troudart som har slitt siden sommeren skal ryktes å være så å si 100% frisk inn mot serieinnspurten.

MFK inviterer til Folkets kamp andre gang denne sesongen. Torsdag ettermiddag kunne MFK melde om at de nådd over 200 kr pr tilskuer som kommer inn portene på Melløs. Hvor mange det anslås å komme på Melløs lørdag er usikkert, men det er lov å håpe at så mange mulig finner veien til Melløs uansett.

Det inviteres til barnas dag igjen med flere aktiviteter på kunstgresset fra kl 11.00 og det skal deles ut noen priser før kampstart. Selv om det er vanskelig å vite hvor mange som tar turen på lørdag er fortsatt ventet at det er mange som tar turen. Vær ute i god tid uansett vær. Vi anbefaler alle å være på plass inne på stadion 15 minutter før kampstart.

Queens Pub åpner kranene kl 12.00, Rompbuen åpner 13.00 mens Øre Villa Kro ikke ønsker og åpne dørene før etter kampslutt.

Moss FK – Vard Haugesund
Avspark 14.00 – GRATIS INNGANG!

 

Før kampe