Før kampen: Moss FK – Sotra SK

For første gang siden 2010 skal Moss Fotballklubb til Bergen for å spille en seriekamp. Søndag ettermiddag er det Sotra SK som skal beseires på Straume stadion.

Hjemmelaget Sotra har overrasket så langt denne sesongen. Før sesongen ble de tippet på en sisteplass i Kråkevingens tabelltips. Etter 9 runder står laget med 3-2-4 og 11 poeng.

Laget er allerede videre til 3. runde i NM ettersom motstander Øygarden tidligere denne måneden gikk konkurs.

Forrige runde tok Sotra en sterk borteseier mot Vard Haugesund etter scoringer av Daniel Tørum og Frederic Falck. Lagets store spiller til nå har vært Lars Kilen som står med 6 scoringer på 9 kamper i serien. En spiller som er vedt å se opp for på søndag.

Klubbens største profil er hovedtrener Renate Blindheim. 28-åringen tok over som hovedtrener for Sotra SK 19. juni 2020. Hun ble dermed historisk som den første kvinnelige treneren for et herrelag i en av de tre øverste divisjonene i norsk fotball.

Blindheim fikk en strålende start på trenerkarrieren i Sotra. Laget var ubeseiret etter 6 runder med 5-1-0 og tabelltopp. Utover sesongen gikk det tråere, men endte til slutt på en respektabel 7. plass som denne sesongen ga kvalifiseringsspill i som en følge av den amputerte 2020-sesongen. I fjor endte laget på en 10. plass med 5 poeng ned til nedrykk.

MFK på sin side bød opp til fest på Melløs mot Arendal forrige søndag, men fikk verst tenkelig start på kampen da Arendal gikk opp i ledelsen før det var spilt 5 minutter.

Selv om MFK presset på etter pause maktet ikke MFK å overliste Arendals sisteskanse, og gikk dermed på sitt første tap for sesongen.

MFK er denne sesongen i Bergen for første gang siden 2010. Den gangen endte det med 3-0 tap for Løv-Ham på Varden Amfi. Den sesongen rykket MFK ned fra nest øverste nivå og har siden ikke klart å komme seg opp igjen. Løv-Ham på sin side endte på en 4. plass og kvalifiseringsspill til Tippeligaen.

Sist gang MFK vant i Bergen var i 2009 mot samme lag med sifrene 1-3 på samme bane. Senere samme kveld ble tremålscorer Kenneth Kvalheim lånt ut til Sogndal som en følge av MFK sin elendige økonomi. Kvalheim ble ingen suksess i saftbygda, men scoret som Sogndals-spiller mot MFK på Melløs senere den høsten.

Mot Sotra må Kællane klare seg uten John Phillipe Koko som pådro seg rødt kort i forrige kamp. Aksel Baran Potur skal være på vei tilbake fra skade og Vetle Hellestø er nok veldig spillesugen etter en litt trøblete vår med skader og Vetleflue.

Marius Andresen som måtte forlate banen sist kamp med skade har vært med på trening denne uka. Heldigvis var det ikke brudd for luemannen fra Lørenskog. Mye tyder på at Andresen ikke er med til Bergen. Da åpner det seg en mulighet for innleide Shahram Rashid Majid Jabari som ble klar for MFK fredag.

Franskmannen Emmanuel Troudart har trent alternativt etter kampen mot Arendal. Om Troudart er ute mot Sotra er det en stor sjanse for at Markus Welinder tar hans plass i midten på stopperplass om MFK velger å starte med 3 midtstoppere.

Fremover på banen virker det som at Noah Alexandersson, Bamba og Anas Farah har etablert seg, men Claudio Braga viste sammen med Vetle Hellestø målteft for rekruttlaget da Greåker ble knust 0-8 på bortebane. To potensielle jokere om det skulle butte litt på Sotra søndag.

Det bor en del mossinger i Bergen og Kællane kan nok vente seg et bra oppmøte på Straume stadion. Det er samtidig en god håndfull med mossinger som tar turen over de syv fjell for å gi sin støtte til fra tribuneplass.

Matrixteamet har lagt sin årlige tur til Bergen og dro fra Moss fredag morgen, og er allerede på plass i Bergen når Kællane setter seg på flyet til Bergen.

Avspark på Straume stadion er kl 15.00 og det er meldt oppholdsvær!

Foto: Christian Thuesen