Før kampen: Moss FK – Notodden

Notodden gjester Melløs og Moss Fotballklubb når høstsesongen sparkes i gang igjen etter vel fortjent sommerpause.

Gjestene fra Notodden har hatt i motsetning til MFK hatt en grusom vårsesong i PostNord-ligaen. Etter 14 kamper står laget fra blues- og rånebyen med 2-3-9 og befinner seg nederst på tabellen. Lagets to seiere har kommet mot henholdsvis Arendal og Ørn-Horten. Begge på hjemmebane.

Vårsesongen ble riktignok avsluttet med en positiv opplevelse for Notodden. Melvin Fritzell og Younes Amer scoret hvert sitt mål da Ørn-Horten ble slått 2-0 Optime Arena. Med den seieren har Notodden fortsatt heng på lagene foran seg. Noe som kan bli svært viktig utover høsten i kampen for tilværelsen i denne divisjonen.

Denne sesongen har Notodden slitt på flere plasser, men som vi så i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen så har de slitt på keeperplassen. I sommer har George Bokwe kommet inn dørene på Optime Arena. 33-åringen fra Kamerun signerte i 2017 for Mjøndalen. På sine to sesonger på Nedre Eiker fikk kameruneren 22 kamper før han forlot klubben etter 2018-sesongen.

Siden den gangen har Bokwe vært klubbløs før han denne sesongen ble klar for Åssiden i 4. divisjon. Skal vi tro NFF sine hjemmesider ble det 2 kamper på sisteskansen hos Åssiden før han ble klar for Notodden nå i sommer.

En annen som er ny i sommer hos Notodden er Magnus Bækken. Angriperen er 21 år og er på lån fra OBOS-ligaklubben Mjøndalen. Bækken er ikke ukjent med Notodden. Tilbake i 2020 spilte Bækken 9 kamper i den amputerte 2020-seosngen.

Sist gang lagene møttes på Melløs var tilbake i 2016. Den gangen hadde MFK allerede rykket ned som en følge av omlegging av 2. divisjon. Kamal Saaliti ga gjestene ledelsen før Balal Arezou utlignet etter 73 minutter. På overtid satt Youssef Chaib inn 2-1 fra straffemerket slik at MFK avsluttet sesongen med seier.

For MFK sin del må en klare seg uten Thomas Klaussen, Sebastian Pedersen, Michael Singh, Vetle Hellestø og Noah Alexandersson. Alle utenom sistnevnte Alexandersson er ute med langtidsskader.

Noah Alexandersson må se kampene mot Notodden og Ørn-Horten fra tribunen etter det røde kortet han pådro seg i oppgjøret mot Kvik Halden før ferien. Svensken er en av dem som har spilt flest minutter denne sesongen og har vært viktig i det MFK har skapt fremover på banen.

Hovedtrener Thomas Myhre har signalisert at det jaktes forsterkninger i de to fremste leddene. Vetle Hellestø ble som kjent skadet hjemme mot Sotra og er ute frem til neste høst.

Det blir derfor veldig spennende å se hva slags lag MFK stiller med lørdag ettermiddag. Får vi en angrepstrio med Anas Farah, Bamba og Claudio Braga eller kanskje Aksel Baran Potur tar Alexanderssons plass ute til høyre slik han gjorde i cupkampen mot Sprint-Jeløy. Kanskje vi får en av nykommerne allerede fra start denne helga?

Spillere som være litt forsiktig fremover er Bamba, Kristian Strande, John Phillipe Koko og Marius Andresen ettersom en må sone karantene ved 4 gule kort. Alle står til nå med 3 gule kort før helgas kamp.

Vi minner om at i våroppgjøret vant MFK 1-3 på Optime Arena etter scoringer av Noah Alexandersson(2) og Bamba. La oss få en god start på høstsesongen.

Avspark på Melløs er lørdag 13. august kl 16.00. Queens Pub i sentrum åpner kranene 12.00, Rompbuen 13.00 og Øre Villa Kro 14.30. Vi sees på Melløs!  

Billettpriser
Kr 120,- for voksen
Kr 60,- barn/honnør
Kr 50,- for Kråkevingen (Kun på ståtribunen)

Foto: Christian Thuesen