Amin Askar tilbake i gult og svart

Det er snart 13 år siden at Amin Askar forlot Moss Fotballklubb til fordel for Fredrikstad. Nå er han tilbake i hjembyen og klar for nye eventyr med Moss Fotballklubb.

Foto: Alvin Holm

Etter at kontrakten med Kristiansund gikk ut etter 2022-sesongen var Askar tydelig på at han ønsket seg hjem til Moss, og det har vært dialog mellom MFK og Askar en god stund har ikke vært noen hemmelighet. Nå er det klart. Nå er han tilbake i MFK og klar for nye eventyr.

Sist gang Amin Askar var MFK-spiller gikk han under kallenavnet «Turbonegro» og på et spørsmål fra Kråkevingensn to utsendte om dette fortsatt er greit fikk klart svar:

–  Jada, det går fint før han la til farta ikke var den som sist gang, men kunne likevel love flere dype løp.

Amin Askar kom til MFK fra Kambo og debuterte på A-laget som 17 åring i 2003. Hele to år før lagkamerat og Kambo-gutt Oliver Stavdal kom til verden. Etter å ha vært ute med skade store deler av 2004 sesongen og hele 2005 sesong var Askar tilbake for fult i 2006, men det var i 2007 Askar fikk sin beste sesong i MFK-trøya etter at daværende MFK-trener Geir Bakke omskolerte Askar fra ving til vingback.

Etter en skuffende 2008 sesong hvor MFK endte på skuffende 9. plass i Adeccoligaen da klubben hadde et styrevedtak om at klubben skulle opp var det interesse rundt Askar. MFK slet økonomisk og trengte penger etter mislykket satsning. Geir Bakke hadde forlatt MFK sommeren 2008 og var ny assistent hos regjerende seriemester Stabæk foran 2009-sesongen.

Den regjerende seriemesteren ville ha Askar, men det samme ville en tyrkisk klubb og ikke overraskende og lite kreative Fredrikstad. Etter mye frem og tilbake ble det klart at Askar ble solgt Fredrikstad for en flau million kroner.

Her ble han i fire sesonger før turen gikk videre til Bergen og Brann. Asker gjorde sine saker godt i Bergen og endte med 92 kamper og 23 scoringer, men kunne ikke hindre at Brann rykket ned etter tap mot Mjøndalen i 2014.

Askar ville ikke spille OBOS-liga-fotball. Tidligere MFK-trener Geir Bakke var ny sjef i Sarpsborg 08 og Askar dro på et sesonglangt lån til smurfehovedstaden. Etter sesongen skulle endelig Askar få sitt utenlandsopphold da turen gikk til Şanlıurfaspor som befant seg på nivå 2 i Tyrkia.

Det ble med en sesong i Tyrkia før Askar vendte nesa tilbake til Østfold. Etter å ha trent med MFK vinteren 2017 var det Sarpsborg 08 og Geir Bakke som ble Askars neste arbeidsgiver. Her ble det europacupspill og cupfinaletap før den tidligere MFK-kaptein Christian Michelsen slo på tråden og fikk Askar opp til Kristiansund i 2019.

Nå er ringen nesten slutt. Askar har tidligere uttalt at han ønsker å avslutte karrieren i Kambo, men før den tid skal utkjempes nye slag i gult og svart for MFK i OBOS-ligaen.

Velkommen hjem, Amin!

Foto: Kråkevingen