Før kampen: Kjelsås - Moss

På de siste ti sesongene etter nedrykket fra Tippeligaen har Moss kun vunnet tre serieåpninger. I 2007, 2009 og 2010, alle i Adeccoligaen. De to foregående sesongene har det heller ikke vært mye å skryte av. 2-2 hjemme mot KFUM Oslo i 2011, og det pinlige 1-4 tapet hjemme mot Kvik Halden.

Kjelsås
På 90-tallet spilte Kjelsås kvalifisering til Tippeligaen, men siden den gang har det vært lite mellom høydepunktene. Tidligere Moss-keeper Frode Larsen har spilt for Kjelsås og Abdi Hassan kom fra Kjelsås til Moss i løpet forrige sesong for å nevne noe.
Verdt å se opp for er Karim Aouida. Aouida som forrige sesong scoret 23 mål for Kjelsås i 2. divisjon var aktuell for Moss, men da Moss skulle kontakte Aouida hadde allerede Aouida signert ny kontrakt med Kjelsås. Aouida har tidligere spilt for Stabæk, Lørenskog og Sparta Sarpsborg (Adeccoligen), Manglerud Star og Oslo Øst.

 

Skadestatus
Med en tynn tropp og en del skader har Michael Frank valgt å holde kortene tett til brystet for ikke gi Kjelsås noe ekstra info.
Noe info har kommet, og i gårsdagens Moss Avis fortalte Frank dersom Aleksandar Sandro Beric ble spilleklar til lørdag noe han ble fredag ville han ta plass i midtforsvaret sammen med Adam Pytel.
Pytel på sin side er egentlig midtbanespiller.
Nykommer Kenan Yildiz brakk armen mot Oppsal er usikker, men kan trolig få spille med skinne på armen. Marcus Ohlsson og Daniel Reinoso er også ute. Sistnevnte er trolig ute i to-tre uker.
Andreas Eikum sto over kampen mot Lørenskog på grunn av en føling med en gammel skade.
Tommy Larsen har vært usikker og John Muiruri er John Muiruri. Halvard Lien Simonsen må stå over seriestarten grunnet det røde kortet han fikk på overtid hjemme mot Tromsø 2 i serieavslutningen.

 

Ut fra alle trolige skader og suspensjoner tror vi kan fort ende opp med å starte slik:
4-2-3-1
Eikum – Ayeh/Grønstad, Pytel, Sandro, Andersen – Moen, Dujaka – Larsen, Klaussen, Fredriksen – Ness

 

Lørdag 13. arpil
16.00
Grefsen stadion