Filter
 • Det er ingen som vil Moss FK vel lengre. Hvorfor?

  I forkant av siste seriekamp kunne vi lese hva Knut Hovland uttalte til MossFK.no:  http://www.mossfk.no/artikkel/7309/MFK-m%C3%A5-bygge-noe-nytt

  Virker det kjent? Det er ikke helt ulikt hva Solvang sa etter nedrykket, like før han trakk seg noen få uker etterpå. Hva har egentlig hendt i det tidsrommet mellom 2010-2016 da Moss FK skulle bygges opp fra bunn? Eller med blanke ark om du vil.

  Det skrives at vi ikke skal lete etter syndebukker. Det er en form for å avskrive seg ansvar. Og skal man igjen se fremover, og ikke legge skyld, så må man for guds skyld ikke havne i akkurat samme situasjon gang på gang. Kanskje på tide å lære av hva som ikke har fungeret tidligere?   

  Og når vi er inne på hva som er gjort, evt. ikke blitt gjort denne sesongen: Hvem gikk ut med målsetningen om opprøkk i år? Hvem babler fortsatt om «Visjon 2020»?(Som forøvrig snart må omskrives.) Og hvem har det overordna ansvaret når det kommer til ansettelser, oppsigelser og sportslige resultater? Noen spekulerer i om dette nedrykket var gjort med vilje. For så elendige prestasjoner og total mangel på progresjon trenger du ikke spesielt stor fotballkunskap for å se. Og dette ble påpekt.

  Så hadde vi et uromoment på laget som vi heldigvis sjelden har i Moss. Også dette problemet ble påpekt, men tiden før det ble gjort tiltak var latterlig. Vi så hvilke grep som ble gjort under «Frank-sesongen», men i år virket det som det ikke ville gjøres grep. Gode spellere ble erstattet med spellere. Kan vi leve på tradisjoner hele veien, eller er det på tide å komma seg videre?

  Vi er ett nivå over Råde, på samma nivå som Sprint, og Kambo rykket ned etter et sterkt opprykk før denne sesongen. Det er klubber som har hatt framgang og skapt noe positivt de siste årene, ergo er det kompetanse å hente. Moss skulle være flaggskip og avvikle sin yngres avdeling. De skulle være kompetente i utvikling av trenere i samarbeidsklubbene. Nå leser vi at Sprint ikke ønsker et tettere samarbeid med Moss. Døm elsker at Moss er nede! Flere av Sprint-spellerne gned seg i henda når Moss snubla mot Bærum. Det er ingen som vil Moss FK vel lengre. Hvorfor?

  Noen må vel ønske toppfotball i Moss? Eller skal vi bare fore Glomme-laga med talenter? Nå er det på tide at de gamle, bittre kællane på Øya spøtter ut gebisset og at ledelsen i Moss en gang for alle får opp øya og ser realiteten. MFK har ikke et renomme i denna byen lenger. I hvertfall ikke et godt et. Ikke Sprint heller. Bortsett fra at de er den største klubben i Østfold...

  Det er nå 14 år siden klubben rykket ned fra øverste divisjon, men holdningene til de som styrer ser ikke ut til å ha endret seg voldsomt. Er du et eliteserielag så er du ettertraktet for både sponsorer, publikum og nye spellere. Men når du har falt ned til 3. divisjon er det på høy tid å legge fra deg den mentaliteten og faktisk jobbe for å vise hvorfor du er verdt å samarbeide med! Vis potensielle samarbeidsklubber at det er mulig å endre seg, at man ikke lengre er den arrogante og grådige jævelen som sitter å gnur på sin egen tue og forventer å få alt servert. Forsøk for en gangs skyld å ta initiativ til et samarbeid!

  NÅ er det på tide å gjøre alvor av et samarbeid og glemme tradisjoner. Det er det det er. Kidsa i byen fortjener å bli gode i denna byen. Ikke bli forpesta av SARS og tjukke L`er der nede. Samle fotballkompetansen under ett tak. Slutte å krangle om de samma kronene. Eller så får laga erkjenne; Vi er fornøyd med spill i fjerde øverste nivå. For noen rik onkel kommer ikke. Og politikerne ser ikke verdien av toppidrett i Moss.

   

  Vi må ta lærdom av alt det som skjer i mindre byer enn Moss. Nå sist KBK. Kast "Visjon2020" på Oslofjorden. Glem "Talentenes teater" og det at MFK bygger steg for steg.Resultatet er UANSETT hvordan du vrenger og vrir på det: 3. divisjon! 

  Så lenge likegyldigheten råder, så spiller vi seriekamp mot Eika før vi veit ord av det. Om klubben overlever så lenge.

   

  Sammen for Moss! 

   

 • Sesongavslutning

  24. oktober spelles aller siste kamp denne sesongen, og i den forbindelse ønsker vi i Kråkevingen å samle folket til en helaften med fotball, fest og moro!

  Først starter dagen på Bellevue der kampen mot de blå og hvite sparkes i gang kl 13:00.

  Etter kamp er Kroa åpen, så samles her for sosialt, og vors.
  Offisiell tid er kl 17:00 slik at folk får mulighet til å ta seg en beta, men du er hjertelig velkommen hit såfort det passer deg.

  Kveldens høydepunkt er konsert på Tivolikjeller'n, og vi går i samla flokk ned til byen fra Kroa. NB! Her er det 20-årsgrense!

  Ta med godt humør, og bli med du og da vel! • Moss forlenger ikke med Erlandsen

  Arne ErlandsenMoss Fotballklubb velger ikke å forlenge med Arne Erlandsen og skiller lag etter endt sesong.

  Arne Erlandsen kom inn sommeren 2013 da Moss lå helt i bunnen av 2. divisjon. Etter en fantastisk høst og "The great escape" var et faktum gikk partene i forhandlinger om en forlengelse.
  I november 2013 kom nyheten at Arne Erlandsen skulle trene Moss i 2014. Med det positive fra høsten 2013 i ryggen var forventingene der etter.  Den ene spilleren etter den andre signerte for Moss.
  Det startet bra, men dessverre med et par feilskjær helt i starten av sesongen og totalt Follo-dominans var opprykket kjørt allerede i mai.

  Tross for at opprykket så og si var kjørt allerede i starten av mai har vi levert vår beste sesong siden nedrykket i 2010.

  Vi i Kråkevingen vil takke Arne Erlandsen for det han har gjort for Moss Fotballklubb og ønsker han lykke til videre!

   

   

   

   

   

   

   

 • Årets kæll 2014

  MossAvstemningen for Årets kæll 2014 i gang.
  Avstemningen foregår på Kråkeboka og varer frem til fredag 17. oktober kl 23.59.


  Dette utgjør 33% av kåringen
  Kun de med nok kamper. Enten fra start eller innhopp er nevnt i listen.

  33% gis av juryen
  33% fra "dagens kæll"

  Beste sammenlagt er årets kæll.

  1% til veledighet, da vi ikke orker desimaler.

  Som vanlig er en halv gris premien tell årets kæll.

 • Avsluttet høsten med storseier!

  Moss avsluttet sesongen med stil da Østsiden ble varslet over hjemme på Melløs lørdag ettermiddag.

  En vanvittig høstsesong der plassen ble berget i forrige runde kunne man også lørdag juble for å avslutte som det nest beste laget etter sommerferien. Moss tok 24 poeng på den siste halvdel av sesongen, og det bare Bærum som tok flere med sine 25 poeng denne høsten.

   

   

   

 • Årets kæll 2013

  Det er på tide å kåre årets kæll igjen!

  Hvem mener du har vært årets kæll?
  Bruk stemmeretten.

  Avstemningen foregår på Kråkeboka.

  Avstemming fram til lørdag klokken 10.00

 • Rett etter jobben treff torsdag 17. oktober 17-19

  Vi minner om at det er et nytt møte allerede førstkommende torsdag 17. oktober kl 17-19. Det holdes på VIP-rommet på Melløs. Her blir det matservering og loddsalg!

  Denne gangen er det styreleder Thomas og sportslig leder Fredrik som kommer fra klubben. Plassen er redda, men jeg vil tro at det kommer en del spennende spørsmål fra salen om veien videre...

  Det er invitert eksterne folk for å diskutere:
  Hvordan kan Moss FKs status og resultater påvirke byens profil og omdømme,
  og hvordan kan byens profil og omdømme påvirke Moss FKs status og resultater?


  Med tanke på matserveringen er det ønskelig med en tilbakemelding om hvem som kommer, gjerne her på boka eller til meg på telefon 95 17 52 38

  Arrangementet er gratis, men husk loddpenger!

 • DFI med henvendelse på tre kællær!

  I følge Østlandets Blad har Drøbak/Frogn vist interesse og sendt brev på tre av våre spillere.

   

    • Moss Fotballklubb XI - 2000 - 2009 - Laget

   

  Vi har de siste ukene hatt en kåring av den beste elleveren i Moss Fotballklubb fra det forrige tiåret.
  Det har blitt stemt frem formasjon, spillere fra posisjon til posisjon og ikke minst trener.

  Dette er det laget dere har valgt!


 • Avslutningsfest 20. oktober

  Lørdag 20. oktober kommer Tromsø 2 til sesongens siste kamp

  Program for dagen:

  11.00 - Kroa åpner kranene!

  13.00 - Kamp på Melløs stadion

  15.00 - Vi feirer seieren i fellesskap med MFK på Melløs. Forfriskninger til hyggelige priser (20 kr)

  Ca 18-19.00 - 02.00 - KROA! David kommer!

  02.00 - ... - Nachspiel med Hjælmen (Fare for bluss og røyk).

 • Sikret kontrakten!

  Lørdag formiddag gikk turen til Østsiden. Kråkevingen satt opp gratis buss og plassen skulle sikres. Kontrakten ble sikret, og det på en veldig overbevisende måte.
  For med flott spill og innsats vant Moss igjen med sifrene 5 mot 1!

   

   

   

   

 • Moss Fotballklubb XI 2000 – 2009: Trener

  Nå har vi kommet så langt at laget er stemt frem, men vi mangler en annen viktig brikke. Nemlig trener!
  Det har vært et par trenere i Moss opp igjennom forrige tiår. Noen med suksess, noen var ikke helt flinke med å svare på SMSer eller andre som vi helt bare vil glemme.. • Moss Fotballklubb XI 2000 – 2009: Spiss

  Jon-André Fredriksen ble stemt frem av dere og tar plass ute til venstre.
  Nå går vi inn sentralt helt der fremme. Spydspiss eller midtspissen som mange også vil kalle posisjonen.

  Vi skal stemme frem den siste spilleren i MFK XI 2000 - 2009!

 • Tre poeng og tre flomlys!

  Alt lå til rette for en kveld med festfotball. For første gang på akkurat 24 år og akkurat 1 dag var det duket for flomlys-kamp på Melløs stadion. Den gangen var det selveste Real Madrid som gjestet kråkestaden.
  Til tross for at det til tider kun var lys i tre av fire master, så kunne ikke Mo gjøre noe med et aggressivt Moss-lag.

   

   

   

   

   

   

 • Moss Fotballklubb XI 2000 – 2009: Venstreving

  Mannen med årets mål i Tippeligaen 1999 Dagfinn Enerly ble stemt frem som høyreving.
  Nå bytter vi side, og skal velge frem en venstreving!

   

  Dette er alternativene
  Amin Askar
  Steffen Nystrøm
  Simen Brenne
  Jon-André Fredriksen
  Kent Bergersen
  Hasse Palmquist
  Øyvind Storflor
  Jerry Månsson
  Einar Kalsæg

  Avstemningen vil vare i to dager.
  Er det noen du savner, så nevn dem her!

 • Moss Fotballklubb XI 2000 – 2009: Høyreving

  Vi nærmer oss slutten i kåringen av forrige tiårs beste ellever. Keeperen er valgt, backrekka er satt og midtbanen har blitt valgt ut.

  Nå står angrepet for tur. Vi starter med høyrevingen/vingspissen.

  Dette er alternativene
  Amin Askar
  Kent Bergersen
  Jerry Månsson
  Dagfinn Enerly
  Mahmoud El Haj
  Steffen Nystrøm
  Øyvind Storflor
  Jonas Krogstad
  Einar Kalsæg

  Avstemningen vil vare i to dager. Er det noen du savner? Nevn dem her!

 • Moss Fotballklubb XI 2000 – 2009: Midtbanespiller 3

  Jarkko Wiss og Christian Michelsen er så langt valgt sentralt på midtbanen.
  Nå er det siste spiller ut i midtbanetrioen som skal velges!

  Avstemningen varer i to dager.

  Dette er alternativene
  Hans Erik Ramberg
  Kasey Wehrman
  Patrice Bernier
  Robert Evensen
  Simen Brenne
  Joachim Walltin
  Jon Andreas Husøy
  Vladan Grujic
  John Muiruri
  Lars Øvrebø
  Tor Erik Moen
  Alexander Forsberg
  Steffen Lilleng
  Terje Høsøien
  Lars Herbert Nordgård

  Noen dere savner, så nevn dem her!